Skövde: the place to party!

Eftersom jag ändå aldrig skriver om något annat än fest så har det blivit väldigt tomt de senaste månaderna. Det har ju sin förklaring: jag har inte festat alls. Inte en droppe alkohol, eller åtminstone ingen i gott sällskap. Med undantag från Evelinas syster som tittat förbi och spelet lite tvspel med oss.

Men eftersom jag nu faktiskt HAR festat, och det med besked, så kommer här en uppdatering från helgen. Det började redan tjugo i ett då Marcus anlände på stationen, 40 minuter innan avsatt tid ,och undrade vart jag var någonstans. JAG hade iaf för mig att han skulle komma tjugo över, men så blev det inte riktigt. Eftersom jag stod i tvättstugan när han ringde i ett försök att ett par rena byxor innan gästerna anlände tog det mig ett tag att komma in till stan men han är van att vänta på mig så det var ju inget nytt för honom. Efter att vi hookat upp käkade vi på Gräddhyllan inne på Commerse i Skövde C. Jag har märkt att ju mindre ett ställe är desto grandiosare namn står det på skylten utanför. I japan T.ex bodde jag i lejonpalatset. Att rummen på lejonpalatset var 17kvadrat och saknade moderna bekvämligheter som spis, ugn och isolering var tydligen helt i sin ordning. Här, i Skövde, där man har ett enda köpcentrum med en sådär 20 butiker väljer man att döpa det till Commerse och lunchrestaurangen med dagens för 75, självplocksalladen och bord små, runda bord som sitter fastskruvade i golvet heter alltså gräddhyllan.

Intressant det där... Efter lunch dök Neon upp från Karlstad med buss och vi drog en sväng till Systemet, som också ligger inne på Commerse. Väl där letade vi igenom bolaget vinsortiment efter någon delikat dryckesjomm och vi fastnade slutligen för den välkända Blå nunnan. Hon smakar tydligen gröna marmeladkulor och citrusskal, något jag aldrig märkt tidigare. Tack systembolget för denna upplysande information!

När vi väl tagit oss hem till Barkvägen (notera det vardagliga namnet) så blev det TVspel och Dota i väntan på att fler gäster skulle anlända. Detta tog dock ett tag eftersom vissa var tvungna att tejpa ihop bildörrar, vara otrevliga på telefon och köra vilse hela vägen från Norrköping till Skövde. Resultatet blev att alla tre bilarna kom fram samtigt till destinationen, trotts det faktum att de avgått från Norrköping med flera timmars mellanrum. Dessutom hamnade de på fel parkering!

Men hit kom de iaf, och likt en gräshoppssvärm tog de min lägenhet i besittning. Vissa på gästlistan dök dock inte upp. Bard var främst bland de frånvarande som enligt utsago skall ha varit upptagen med att spela Dragon Age. EEEEEEEEEKKKKKKLLLLLLLLLIIIIIIIIIGGGGGGGGAAAAAAA BARD! Andra, som Trakte var helt enkelt för fula för att dyka upp och sitter nu häktade i fulfängelset i väntan på rättegång.

När gästerna väl samlats började festen och det tog inte många minuter innan volymen var på max, ölburkarna samlades på hög och folk (däribland jagsjälv) dansade ostadigt till irländsk folkmusik. Detta, visade det sig senare, var inget som gick hem hos grannen under. Efter dansen blir det lite dimmigt, men jag var långtifrån först in och sist ut. Priset för först in går till Kalle som lyckades däcka först av alla i Emos säng. Detta kunde naturligtvis inte gå ostraffat så vi bar ut honom på balkogen. Halvvägs vaknade han halvt till och fnissade lite mummlandes om teabagging, men något sådant förekom inte så vitt jag vet.

Sist ut får jag nog ändå ge till Lukas som klockan fyra på morgonen erbjuden mig 400kr för två ägg och lite snabbmakaroner. Jag skulle även få 300 extra för ett packet bacon. Både det tomma paketet med bacon och delar av skalen till dessa ägg återfanns senare på golvet, precis bredvid där Lunka hade däckat. 

Dagen därpå blev lite som väntat: vi vaknade kring 12 och alla var på sitt absolut bästa bakishumör. Vi låg lite huller om buller och glodde på Polisskolan/idol beroende på vem som fick tag på fjärrkontrollen. NoobAndreas vägrade äta både pizza och chilinötter (han tog en enda lite chilinöt, vilken pajas!) och Neon var helt vit i ansiktet. Anton var tjock, kalle var het och jag var iklädd sidenpyamas och fårskinnstofflor.

Efter att jag dragit på the Gamers: Dorkness rising så bestämmde sig alla för att åka hem. Varför vet jag inte riktigt, jag tykte vi hade det riktigt trevligt. Sist kvar blev Marcus och Neon, så egentligen var väl de "först in, sist ut" om man tänker på saken.

Efteråt blev det en hel del städning och jag måste säga att jag underskattat hur äckliga mina vänner är! inte mindre än 14 snusdosor med begagnad snus låg utspridda i vardagsrummet, ett par långkalsoner, strumpor, pizzabitar, plastpåsar, chilinötter, chips,  tändare m.m. Dessutom fann jag 11 öppnade men orörda öl och för en gångs skull skyller jag inte på kalle eftersom han däckade såpass tidigt.

Oavsett hur mycket skit ni lämnar efter er, och oavsett hur äckliga ni är så måste jag ändå erkänna att det var förbannat kul att ni kom hit och förgyllde vår annars rätt tråkiga vardag i Skövde! Ni är alla välkommna igen, även om ni nästa gång kanske ska dra ned på dansandet och dumpandet av maginnehåll på olämpliga platser. Jag nämner inga namn men tro inte att du kommer undan bara för att du ska flytta till Afrika i Februari. Jag ska ha mina 700!

Puss på er!

/Dain

RSS 2.0