Nere igen

När jag kom till Japan blev jag först väldigt besviken. Den uppgående solens land nådde verkligen inte upp till mina skyhöga förväntningar. Det var kanske inte så konstigt heller, men med tiden vande jag mig alltmer och även om jag inte känner mig hemma här så har humöret varit på uppgång sedan den djupdykning det tog i början.

Idag har emmellertid denna stigande kurva återigen tagit en djupdykning, av flera anledningar. I fredags var jag och gymmade och efteråt hittade jag min cykel halvt demolerad. någon hade sparkat på cykelkorgen tills den var helt sne och slängt ut innehållet på marken i regnet. Jag blev jävligt lack redan då, men försökte ignorera det och senare samma kväll (efter en cykeltur från helvetet i äkta japanskt spöregn på en snecykel) lyckades Jimi övertala mig att vi skulle gå ut. Kvällen var rätt trevlig, men jag kunde inte sova ordentligt och lördagen hade jag en av mina värsta baksmällor någonsin.

Den vägrade dessutom ge med sig, så jag fick lida mig igenom festivalen vid skolan (återigen spöregn) med frosssvettningar och ett maginnehåll som bara ville ut. Därefter blev det LAN igen, i brist på bättre saker att göra, och det gav inte heller direkt någon vila. Min kropp skriker efter sömn och mitt huvud vill fortfarande sprängas sen i fredag.

Höjdpunkten var dock när jag kollade igenom påsen med träningskläderna från i fredags och hittar min stenring i småbitar. Den måste gått sönder när någon sparade på cykeln, och antagligen hoppade på kläderna i korgen. Tack Japan!


Det är klart man är en Viking!

Idag har det varit sådär lagom varmt. 33 grader i skuggen, med brännade sol,  så där varmt att det fräser om rumpan när man sätter sig på cykelsadeln, och lukten av stekt bacon lägger sig tungt kring kvarteret. Så varmt att man kan ta av sig tröjan och vrida ur den när man kommer till skolan, om man mot förmodan lyckas få loss den från kroppen där den sugit sig fast.

Jimmi är ju alltid en positiv jävel, som älskar när det är varmt, så jag har åtminstone haft någon att glädja mig tillsammans med.  Appropå det så kom han precis förbi och bjöd på öl. det är alltid trevligt!

anyways eftermiddagen gick åt till plugg och skitsnack med anton och Marcus, och omkring 7 tiden så blev vi hungriga. I närheten av skolan finns det ett ställe som heter Yakiniku Viking, där de har en minst sagt intressant affärsidé. Du ger oss 2000 yen och vi ger dig precis hur mycket mat som helst i 90 minuter. huvudrätten är grillat kött av alla upptänkliga sorter, med ett flertal såser till och tillbehör finns så det räcker, alltifrån klyftpotatis och nudlar till grönsaker och sushi. Dessutom har de en rejäl avdelning med efterrätter, och som en bonus vid sidan av finns det 3 olika sorters currygryta med ris att välja mellan: kort sagt Antons paradis.

Så nu har jag en liten kula att träna bort imorgon! Naturligtvis var vi tvungna att förstöra maten på något sätt, man kan ju inte bara äta god mat när man är ett grabbgäng. Lite vadslagning ägde rum vilket resulterade i att Marcus åt en rejälportion potatissallad utspädd med 10 rejäla skedar wasabi och jag drack ett glas melonsoda med 3 väl tilltagna skedar. För dem av er som inte testat att ha wasabi i läsk, vilket jag verkligen inte kan rekommendera, så bubblar något fasansfullt, och skummet bränner i hela munnen. Hur själva läsken smakar ska vi inte ens prata om, min mage slår fortfarande kullerbyttor.


Men är man en viking så är man, och en utmaning kan man inte vägra, särskilt inte om summan man slår vad om ligger på 10 won.

Nu är det läggdags för mig!
Puss på er!

"Så jävla äckligt!"

Idag hade jag egentligen tänkt skriva något meningsfullt om hjärnans kapacitet till inlärning och minnes olika egenskaper, men alla tankar på det är som bortblåsa efter att jag fann en ny inneboende i min garderob. En inneboende som nu är död och nedspolad, men vars ben fortfarande ligger kvar på mitt golv. En äcklig jäfvel!


Fy Fa-an! jag ryser fortfarande, och kommer ha mycket svårt att somna inatt, det vet jag redan. Det blir nog loftet dessutom, vet inte om jag vågar sova nere på soffan när den där varelsen mamma kommer på besök och käkar upp mig levande.

Den ser verkligen ut som något hämtat ur Men in Black, och Jimmi var vänlig nog att tala om för mig att om man dödar en så drar lukten till sig flera. Tack Jimmi, tack som fan!

I övrigt har jag haft en riktigt bra dag, skolan var helt ok och jag lärde mig en hel del, efteråt drog jag och Jimmi iväg till en park och tittade på betydligt sötare djur (sköldpaddor, koifiskar och en knölsvan(!) ) Sen satt vi en stund på Starbucks med varsinn Chailatte och bara softade, även om jag passade på att få lite plugg gjort. Nu är ju dock allt det bra totalt borta eftersom jag kommer bli uppäten av kackerlackor under natten...

Om jag överlever så skriver jag nog ett stycke eller två imorgon!

Det blev en dag på stranden. (Vi vs Vädret)

Idag har det varit rätt soft... sov lite dåligt, så jag låg kvar och lyssnade på ljudbok hela morgonen. Det var inte föränn vid 12 tiden som jag kände för att ta mig upp ur soffan och hitta på något kreativt. Efter att ha snackat med Jimmi blev planen att först ta oss in till stan och klättra upp på ett utkickstack, vilket visade sig vara ett svettigt företag. Konditionen måste definitivt bättras på, och som ett första steg i den riktningen ska jag ut och springa imorgon. Väl där uppe pustade vi ut och drack läsk, kristin filmade lite och Jimmi spanade efter gula bilar så att han kunde slå mig, något han börjar bli otäckt bra på. Det är ditt fel Tobbe!

När vi tröttnat på utsikten och de arga insekter som hemsökte oss pga av läskdrickandet var det bara att gå ned för alla trapporna igen, för att lokalisera en buss som kunde ta oss till stranden. Sagt och gjort, iväg mot stranden bar det! Väl där visade sig vädret inte alls vara på samma soliga humör som vi, utan fick för sig att det här med moln och regn var en bra idé. Väl förberredda som alltid (nåja) så slängde vi upp en paraplybarriär över oss och våra saker och vägrade ge oss av bara för att vädret bråkade med oss. Dock fick vädret slutligen ge sig, det hade tagit ut sig under regnperioden tidigare och klarade helt enkelt inte av att ge oss ett rejält regnväder, så snart var det bara molnen kvar och lagom tills vi skulle gå (naturligtvis inte innan dess) så tittade solen fram igen.  Efter det begav vi oss hemmåt, lite lagom trötta och sega men eftersom det är Kristins sista kväll i Japan så är hon och Jimmi ute på stan igen nu och tar lite purikurabilder och käkar på något Yataiställe.  Själv har jag pluggat lite grand, men vill mest lyssna mer på ljudboken som jag är totalt fast i.

Jag har också ett annat projekt på gång, som säkerligen kommer att komma upp på bloggen i dagarna. Jag vill inte avslöja alltför mycket men det handlar mest om en bok jag håller på att läsa som handlar om studieteknik och Helhetsläsning, ett väldigt effektivt sätt att ta till sig information.

Hoppas Sverige inte har lika veligt väder som här!
/Dain

En skön dag

Idag har det varit... NAAAAAAAAAAAAAAAAAAÄÄhähähhäääääääääjs. Skolan var helt ok, jag slapp eftermiddagslektionen och vädret var precis lagom, inte regn (nåja men bara lite) och inte så varmt så man smälter. Efter skolan drog jag och Marcus till gymmet och körde ett pass Martial exite (blandade kampsporter). Väldigt svettigt, men skönt! Jag har sällan svettats så mycket efter så kort tid. som Åke (och Obelix) skulle sagt: "De är inte kloka de där japanerna".

Efter gymmet stannade jag kvar på Cospa som anläggningen heter och bastade lite. Haha, de har TV i bastun, det ni! dessutom har de varma och kalla pooler precis utanför bastun som jag badade i och på vägen hem kände jag mig fruktansvärt avslappnad. Imorgon kommer den avslappningen har ersatts med en sjuhelvetes träningsvärk, men just nu känns det bra. Väl hemma snackade jag lite med evelina och tog det lungt innan jag Jimmi och Kristin drog in till stan och käkade middag på Off Broadway. Hehe de har en livemusiker där varje fredag som spelade helt fantastiskt på både saxofon, tvärflöjt och gitarr. Kristin och Jimmi var inte lika förtjusta i tvärflöjten som jag, konstigt nog. Det kanske bara är vi flöjtspelar som kan förstå skönheten i ett jazzsolo på tvärflöjt. Visserligen spelar jag bara blockflöjt och har än så länge bara listat ut hur man spelar "Nu grönskar det..." men men! detaljer är för mesar som inte vågar generalisera som någon vis man sa en gång. För det var definitivt ingen kvinna som sa det.

Det är helt enkelt manligt att generalisera, eller hur Jimmi?

God natt, nu blire lite Malaxtv för att lätta upp stämningen i min lilla garderob!
/Dain

It's raining men! Hallelujah!

Jag tror mig minnas att jag nämnde den nederbörd som drabbat oss i gårdagens inlägg, men det tål att nämnas igen. När jag gick och la mig igårkväll regnade det ordentligt och jag tänkte för mig själv: "fan, det kommer suga att åka till skolan imorgon, det blir bussen för min del". Vid 6:30 vaknade jag av att det regnade så mycket att det totalt överröskade ljudboken jag satt på i bakgrunden. En halvtimme senare ringde Dharma, vår "studierektor" kan vi väl kalla honom, och sa att skolan var inställd idag, pågrund av att det regnade så förbannat.

Det här är alltså samma skola som kräver läkarintyg om du är sjuk en enda dag, som förväntar sig att alla elever ska ha 100% närvaro at all times. Då kanske ni förstår hur mycket det regnade imorse. När jag gick ned för att meddela Jimmi var jag tvungen att gå i badbyxor, med paraply och foppatofflor utan strumpor. Det var som om någon gud satt på massagestrålen på sin dusch och riktat den ned mot Fukuoka. 

Imorgon lär det de dock inte ställa in skolan, vilket är synd. Jag lär mig nästan mer av att strosa runt i Fukuokas tunnelbana än jag gör i skolan. Hur som helst så har dagen mest gått åt till att strosa runt på stan med Jimmi och hans flickvän Kristin, samt matlagning tillsammans med dem och lite filmtittande nu på kvällen. Egentligen hade jag tänkt ägna dagen åt studier, men jag hade lånat ut min bra bok till Anton, han skulle haft prov idag om det inte varit för regnet.

Hur som helst har det varit en bra dag, och jag köpte lite roliga grejer på 100yens affären. Bland annat en baseboll och en blockflöjt. Men nu ska jag se de absolut sista avsnitten av Heroes!
Ha det bra mina vänner!

RSS 2.0